Капитанът на Лукойл Академик Тодор Стойков коментира основната причина за загубата от АСВЕЛ в Еврокъп: „Малшанс. Пет секунди преди края, спорна топка, ако беше наша, мачът свършваше. Щяхме да коментираме не загубата, а победа. Всички видяха, че нашият отбор игра мъжки, но в спорта и късмет трябва.”

„Ако бяхме били, нямаше да коментираме. Едно отиграване повече и нещата щяха да приключат в наша полза. Има моменти, в които побеждаваме и с късмет. Има го в спорта. Важното е, че показахме изключителна игра, на фона на отборите от Европа, и заслужено можехме да се поздравим с победа,” добави опитният гард.

„Не се притеснявайте, ще я задържим,” отбеляза Стойков за мотивацията на тима вече само в България.

Позицията на Лукойл – 28-ми от 32 отбора в Еврокъп, няма значение според него:„Не, това нито ни топли, нито нищо. Това е някаква статистика. Ако бяхме победили, щяхме да сме втори, а сега сме четвърти. За съжаление, фактите са такива, няма какво да променим.”

„Не знам дали има нужда от промени,” каза той за ситуацията в клуба. „Няма как аз да го коментирам. Нашият отбор показа добро лице, и пет секунди, една атака, една спорна топка не ни достигнаха.”

Стойков се отяде на въпроса дали шампионската титла вече не е малка хапка за Лукойл:„Друг отбор от 10 години в Европа не е играл. Целите бяха да играем в Еврокъп, никой не ни е поставял за цел да ставаме европейски шампиони.”

„Грешките са част от играта, баскетболът е така, един отбор прави повече, друг по-малко, мачът бе равен накрая, и ние го изтървахме в последните секунди,” завърши Тодор Стойков.