"Нашият отбор днес беше по-слаб. Играхме трагично в нападение". Това каза треньорът на Левски Стефан Михайлов след края на втората среща от финалната серия на първенството на НБЛ за жени, в която отборът му загуби с 47:69 от Дунав 8806 в Русе. По думите му русенският тим е бил много по-мотивиран.

"Момичетата на Левски са млади и ги носи емоцията, след което обаче винаги има спад, това се случи на няколко пъти и през сезона", каза Михайлов. Треньорът на Дунав 8806 Георги Божков заяви, че двата отбора са били неузнаваеми.

"Мачът няма нищо общо с вчерашния. Ние бяхме много по-добри днес, а Левски бяха много по-слаби от вчера. Толкова бързо да се промени психиката за 24 часа на един отбор може да се случи само при жените. Играхме много по-добра и с правилна защита. Нямаше близък резултат по време на целия мач. Мога да поздравя Зорница Костова, както и Радостина Димитрова, въпреки че е болна, че направиха много силен мач", каза Божков.

На въпрос за съдийството Божков заяви, че съдиите са позволили днес по-груба игра и състезателките са се изнервили. "Това е финална серия и емоцията е много голяма. Добре, че не се получи контузия", каза треньорът на русенския тим.

На въпрос какви са очакванията му за предстоящите два мача в София след една на една победи в Русе, Божков заяви, че отборът му знае какво да направи, за да спечели мач там. "Ако играем с нужната мотивация и раздаване на терена, смятам, че ще се получи", каза той.

От своя страна Михайлов отговори, че очаква два здрави мача, в които и двата отбора ще бъдат много мотивирани. "Този, който е по-мотивиран, ще има успех. Може да се случи всичко в тези два мача. Борбата ще бъде голяма", зяви треньорът на Левски.