Ден преди домакинския мач на БК Берое срещу тима на Спартак Плевен от V-ия кръг в Националната баскетболна лига, пред beroebasket.com застана един от ключовите играчи в състава на заралии – Ростислав Алексов. Ето какво сподели крилото на „зелено-белите” относно предстоящата среща:

– Утре ви предстои двубой с тима на Спартак Плевен, какви са очакванията ти за този мач?
– Очаквам нелек мач срещу един доста неудобен противник! Ядрото на отбора им е доста опитно, а имат и много млади момчета, които със сигурност изгарят от желание да се докажат в лигата.

– Стартирахте сезона с 2 победи и 2 загуби, докато плевенчани все още нямат успех в шампионата. Това дава ли ви предимство пред съперника чисто в психологически план?
– По-скоро да, защото след последните два загубени мача, смятам че искаме повече от всичко победата, още повече, че ще играем пред нашата публика.

– Спомена последните две поражения на тима в лигата. Какво не ви достигна, за да запишете позитивни резултати в двубоите с Балкан и Рилски спортист?
– Имахме своите слаби моменти и по-опитните ни противници се възползваха от грешките ни. Анализирахме ги и се надявам, че няма да ги повтаряме в следващите двубои.

– Утре поради контузия двубоят със Спартак Плевен пропуска един от центровете в тима – Джейсън Чийзмън. Ще успете ли да компенсирате неговата липса?
– Безспорно Джейсън ще липсва много, но смятам, че с отборна игра можем да компенсираме неговото отсъствие на игрището.

Двубоят между Берое и Спартак Плевен е утре (8 ноември) от 18:00 часа в общинската спортна зала Стара Загора.