С оптимизъм и амбиция легендата на родния женски баскетбол Надка Голчева застана начело на Славия. Именно тя ще води женския състав на белите, като целта е в бъдеще да се изгради по-силен и боеспособен тим за дамския ни шампионат.

„Работя вече 11-12 години в клуб Славия. Доказала съм като специалист и може би са ми повярвали, че можем да постигнем повече с женски тим. Тази година малко трудно ще гоним по-високи цели, но по-скоро се мисли за бъдещо създаване на един по-силен отбор на Славия и запазване на важните фигури”, коментира за Гонг Надка Голчева.

Колкото до отбелязването в Париж на 25-годишнината от спечелването на КЕШ от славния тим на Левски Спартак, от който Голчева бе важна част, настоящата треньорка разказа:

„Беше много приятно изживяване. Събрахме се всички момичета в Париж с изключение на Костадинка Радкова. Имаше невероятна еуфория на самия Мач на Звездите на Евролигата. Много беше приятно самото тържество. Празнуваха и ветеранките на Франция от 50-те до 90-те години. Срещата премина много интересно. За първи път видях жена за забива в коша – една американка. Просто видяхме и накъде върви женския баскетбол, който още повече се доближава до атракцията на мъжете”.