След първото поражение на БК Берое в шампионата, дошло от отбора на Балкан Ботевград с 68:79 точки в общинската зала Стара Загора, наставникът на "зелено-белите" заяви, че тимът му е изиграл слаб мач и логично е загубил двубоя от един от най-силните отбори в лигата.

"Слаб мач за нас като цяло. Смятам, че играхме слабо и в нападение, и в защита. За мен има и психологическа страна на нещата – другите две победи бяха доста ако мога така да се изразя сензационни над отбора на Черно море и при гостуването на Ямбол – победи, които никой не е очаквал от нас. Имаше прекалено голямо желание и това доведе до пренавитост в играчите. Това си пролича особено ясно в първата четвърт, в която ние изпуснахме 7 поредни фала, изпуснахме отворени стрелби, изпуснахме чисти положения при бързи атаки при поднасянето към самия кош", заяви Любо Минчев, цитиран от beroebasket.com.

"Балкан се възползва от това и направи добра разлика, която във втората четвърт се увеличи. Въпреки че през втората част заиграхме по-добре в защита, в нападение не се справихме. Това им даде солиден комфорт през второто полувреме. Най-сериозната ни грешка днес бе, че ги оставихме да играят в тяхното темпо. Не успяхме да им попречим, направихме слаб мач и затова загубихме, но аз не съм си въобразявал, че всички мачове ще ни бъдат добри или, че ще завършват успешно. Пак ще повторя слаб мач за нас, допуснахме много елементарни грешки, които срещу толкова силен отбор, какъвто е Балкан са недопустими, ако искаш да спечелиш",  коментира още Минчев.

"Не мога да кажа, че днес някой е играл добре. Може би Диуейн Джаксън, който завърши с 29 точки. Ако се гледа статистиката – той е играл много добре. Като цяло обаче мен не ме интересува индивидуалната статистика, а отборната. А днес отборът игра слабо", отговори наставникът на въпрос за индивидуалното представяне на играчите.

В края на коментара си Любомир Минчев сподели и мнението си за предстоящия двубой на Берое – гостуването на Рилски спортист в Самоков. "Отиваме на друг сериозен противник. Ако играем отново по този начин, не ни чака нищо добро. Пределно ми е ясно, че след като Балкан изигра слаб мач срещу Лукойл, днеска нямаше да бъдат по същия начин. Надявам се, че този сценарий ще се повтори и при нас. След слабия мач днеска, да изиграем добър в Самоков", завърши Любомир Минчев.