„Със сигурност тимът ни е в по-добро състояние и като отбор, и като баскетболна игра. Посработихме се вече, чужденците вече се интегрираха. Лошото е, че имаха малко физически проблеми като дойдоха и не можаха да тренират пълноценно, но сега вече мисля, че са здрави”, коментира капитанът на баскетболния Левски Стефан Георгиев преди домакинството на „сините” на черногорския Теодо в Балканската лига. Двубоят между Левски и Теодо е във вторник от 18 часа в зала „Универсиада”.

„Показахме и срещу Рилски, че отборът има потенциал и нещата ще стават по-добре. Утре очаквам победа. Не знам тазгодишния тим на Теодо какъв е. Днес ще ги гледаме на видео. Ако са запазили същия състав мисля, че ще успеем да се справим и да ги победим”, заяви още Стефан Георгиев и добави: „Радвам се, че и нашият отбор вече понатрупа победи. Мисля, че ако утре играем нашата игра, не би трябвало да имаме проблеми.”

Колкото до ситуацията в Балканската лига, Стефан Георгиев- Торо коментира: „Тази година мисля, че ще е по-оспорвано. Силите изглеждат по-изравнени поне на този етап. Тази година доста дълга ще дойде лигата. Надявам се да е с по-високо ниво от предишните години. Нашата цел е същата. За формата, първо нека мине една година, за да имаме база за сравнение, за да кажем как е по-добре.”

Левски победи Рилски спортист в последния си мач от вътрешното първенство, като мачът предложи сблъсък между Торо и по-малкия му брат Златин Георгиев, който през този сезон ще носи екипа на клуба от Самоков. „Всички отбори от първата четворка-петица са с добри състави и това предполага по-добри мачове. Наистина като качество не може да се сравняваме с най-добрите първенства, но това никога не е било така. Мисля, че сме запазили едно равнище от последните 3-4 години и даже мисля, че е по-оспорвано. Пак Лукойл са изразен фаворит, но ние мисля, че засега сме по-добре от Балкан и Рилски спортист, защото все пак ги победихме. Но нищо не се знае. Има много време и мачове”, сподели Стефан Георгиев.

Дали е по-различен сблъсъкът му с брат му Златин, Торо коментира така: „Ние реално за втори път играем един срещу друг. Аз като бях в ЦСКА, той беше в Левски, но тогава той много не играеше, беше много млад. Като си на игрището не мислиш кой ти е брат, кой ти е роднина. Общо взето всеки гледа да даде максимума, за да може отборът му да победи и поне на нас това не ни е повлияло. Мисля, че за всички е така. Майка ми е най-доволна, защото който и да бие тя ще е доволна. Мисля, че в случая щеше да е по-доволна, ако бият Рилски, защото по-малките деца са по-толерирани, но този път ние победихме.”