Капитанът на българския национален отбор по баскетбол Филип Виденов бе на линия за старта на подготовката на тима в неделя следобед. Той първи излезе от съблекалнята, за да поведе съотборниците си на пистата на тренировъчния комплекс в Правец, и сподели, че вече няма търпение да играе. Виденов завърши сезона в турския Олин Едирне с отлични показатели, и имаше достатъчно време да отдъхне, за да е свеж за начаното на лагера на националите. Въпреки че е измъчван от лека травма в глезена, гардът е убеден, че всичко ще е наред до дни, за да може да помага на младите си съотборници.

„Перфектно, идеално, много добре се чувствам. Починах си, и вече много ми се играе,“ коментира Филип на стадиона в Правец.

Като баскетболист, на който се пада да изнася мачовете, където и да играе, Виденов изобщо не се плаши от отговорността, която и тази година ще се падне на него.„Ще се справим. Нормално е, аз съм свикнал. Но ще видим,“ отбеляза умерено оптимистично той.

Тази година обаче повечето от съотборниците му ще са двайсетинагодишни младежи, и гардът с усмивка отбеляза, че наистина, момчетата в съблекалнята са му се сторили точно такива – момчета. „Да, момчета. Нямам представа,“ отговори той на въпроса как са му се сторили съотборниците му. „Общо взето, всички сме на един ръст, но ще се справим,“ добави шеговито Виденов за отсъствието на центрове. И тримата високи играчи, на които ще разчита Росен Барчовски, тепърва им предстои да се присъединят към тима.

Относно непрекъснатите информации за подсилване на съперниците ни в европейските квалификации, Филип показа нужното самочувствие:„Аз съм оптимист. Доста добре се чувствам. От нас си зависи да си свършим работата. Всяка година има такива неща. Да се притесняват те малко за нас, защото не ни познават чак толкова.“

„С всички трудности в Турция през сезона – смяна на треньора, контузии – това, че останахме в Лигата, бе успех, защото първенството е много силно. Добре съм, имах време да си почина. Проблемът с глезена ще го оправим за няколко дни. Тренира ми се, играе ми се,“ завърши Филип Виденов с кратко обобщение на изминалите месеци от своята кариера, и след като изслуша наставника на националния тим във встъпителните му думи, побърза да влезе в залата, за да започне да изпълнява намерението си – да тренира и да играе.