Капитанът на „зелено-белите“ Мартин Раднев сподели очакванията си от предстоящото домакинство на заралии пред клубния сайт, в което Берое приема тима на Ямбол, в мач от 11-я кръг в НБЛ. Срещата е днес, 20 декември, от 18:00 часа в Общинската зала „Стара Загора”.

– Днес в последното си домакинство за годината Берое приема тима на Тунджа Ямбол. Коментарът ти за предстоящата среща?
– Очаквам оспорван мач срещу неудобен противник, но както срещу всеки друг отбор, цяла седмица работим здраво и днес към 20:00 часа ще разберем какъв ще е изходът от него. Разбира се ще дадем всичко от себе си той да е в наша полза.

– В първия дял от сезона успяхте да победите този съперник и то в собствената му зала? От какво значение бе този успех конкретно за теб – точно на мястото, където си се формирал като баскетболист?
– Естествено, беше от голямо значение за мен, особено когато знам, че съм допринесъл с нещо за тази победа. Не че съм искал да се доказвам, просто ми бе приятно, че успяхме да ги победим на техен терен. Всички знаят, че в Ямбол се играе трудно, те са много силен домакин, имат и голям бонус –техните верни фенове, които им дават допълнителен стимул.

– В последните няколко месеца срещнахте тима на Ямбол общо два пъти, като си разменихте по една победа. Има ли нещо, с което може да се изненадате на паркета или двата тима вече се познават много добре?
– Ямбол се подсилиха с двама играчи, а ние имаме няколко контузени съотборници и определено нещата не са същите, както в предните два мача. Познаваме се, но не толкова добре, че да не можем да се изненадаме.

– Къде виждаш най-силните страни на съперника и подготвен ли е Берое да ги неутрализира?
– Не бих искал да коментирам силните им страни, точно преди този важен мач. Мога да кажа за нас, че сме готови и ще направим всичко възможно да се поздравим с една победа за празниците.

– Накрая по повод наближаващите коледните и новогодишни празници, какво пожелание би отправил към феновете на Берое?
– Искам да им благодаря за подкрепата и да им пожелая весело посрещане на празниците. Да обичат и държат на близките си!