„На този етап всичко е наред. Първите ми впечатления са добри от отбора”, коментира пред Гонг старши треньорът на женския национален тим на България по баскетбол Георги Божков след няколко дни тренировки на лагера в Самоков.

Баскетболистките ни са в група със Словения и Швейцария в предварителните квалификации за Европейското през 2015-а година. Победителите от четирите турнира, които събират отборите в предварителната квалификация ще продължат напред за плейофите, а за самия шампионат на Стария континент ще се класира само един отбор. Първият двубой на българките е на 7-и юни срещу Словения.

„Най-важното на този етап е да поставим някаква игрова схема, да няма контузи и да се организираме. На този етап това е най-важно. Имаме 10 дни до първите контроли. Избрахме да се срещнем със силни противници- Италия и Гърция, а това ми дава възможност да видя в трудни мачове моментното състояние на баскетболистките. Това моментно състояние е много важно, за да видим как ще се впишат в играта”, каза още Божков.

Колкото до отсъствието на Радослава Бъчварова от лагера на националния тим, Георги Божков бе лаконичен: „Не съм се чувал с Радослава Бъчварова. Нямам информация. От тук нататък въпросът е приключен за Радослава Бъчварова и националния тим.”

Относно съперниците в групата Словения и Швейцария, Божков сподели: „Имаме доста добър скаутинг и на Словения, и на Швейцария. Тепърва ще ги разузнаваме в каква игра ще влязат. Те има вече уредени контроли и очакваме да съберем максимум информация за двата съперника.”