„Лично за мен Данчо е абсолютен приоритет тази година”, отсече личният мениджър на баскетболиста Йордан Бозов Йорго Патапатиу, чиято агенция „Интерперформансис” държи правата на повечето класни български играчи.

„Наистина тази година беше колеблива за него, но в личен план беше много успешна. Искам много рано през лятото да знаем къде ще играе. Данчо освен, че ми е клиент, ми е и мой приятел и искам да има спокойна и успешна година по отношение на баскетбола. Данчо е професионалист, но не виждам кой може да му плати в България освен ЛукОйл. Все пак има финансови изисквания. Той е голям професионалист. Знае си цената. Ние знам колко е добър и какво може, така че според мен той би играл в България, ако някой може да изпълни изискванията му”, сподели агентът пред Гонг.

Колкото до братята Илиян и Васко Евтимови Патапатиу коментира:

„Илиян има още една година с Франкфурт и е бетониран там. Колко до това, че няма да може да играе за националния тим, аз няколко пъти говорих с Васко по тази тема и той е разочарован, че брат му няма да играе, но аз знам, че българската федерация направи всичко възможно. Явно французите бяха решили да не го пуснат. Но това, че ще видим Васко в игра е голямо предимство за националния тим. Много е радостен. Напълно е възстановен и смятам, че както всяка година ще подпише в европейски отбор.”

Дали бъдещето на центъра Крум Дойчинов ще бъде свързано с гръцкия Арис ще стане ясно до 2 седмици:

„Крум Дойчинов е на пазара отдавна. От както разтрогна с ЦСКА. Беше на проби в Арис, но съдбата му ще се разбере до две седмици. Сега решават дали треньорът Андреа Мацон ще остане и тогава ще мислят за селекцията. Тогава ще знаем дали ще искат да остане. Трябва да решат за бюджета си. Не изключвам варианта да подпише петгодишен договор. Не е изключен вариантът той да подпише в България, защото вече има два отбора, които го искат.”