Треньорът на баскетболния Черно море порт Варна Драган Баич е притеснен от факта, че през седмицата не всички състезатели на тима са имали възможност да тренират пълноценно заради здравословни проблеми. Той определи предстоящия съперник на варненци Лукойл Академик  като много добър, балансиран отбор с много добър треньор.

- Готови ли са момчетата за продстоящото гостуване на Лукойл Академик?

- Имахме проблеми през седмицата. Разпологах само със седем състезатели в тренировките. Нямаше как да отработим някои тактически идеи. С нас тренираше малкият Коцев, който е много голям талант и е бъдещето на отбора.

- Кои състезатели не можеха да тренират наравно с останалите?

- Знаете, че Денислав Вутев замина за Плевен, където ще играе до края на сезона. Той е млад състезател и има нужда да трупа повече опит. Станимир Маринов страда от разтежение. Той постоянно настояваше въпреки това да тренира, но аз не му позволявах, за да не рискуваме. Включи се в тренировките едва вчера. Цонков е болен и не тренира два дни, Ангел Нацкин също, който поради същата причина и снощи не тренира. Днес се надявам той да поднови занимания. Нямахме възможност за ротация с толкова отсъстващи.

- Как намирате тима на Лукойл Академик и къде срещу тях бихте срещнали най-сериозни проблеми?

- Лукойл е много добър, балансиран, качествен отбор. Имат добър треньор и качествена селекция. Имат български национали. Браун и Смит също са много добри и опитни състезатели. Срещу Левски Лукойл игра много слабо и това допълнително ще ги мотивира да се прадставят на ниво срещу нас и да играят добре до края на сезона. Лукойл е  тимът с най-добрите като индивидуалност играчи.