Баскетболният национал Деян Иванов даде интервю за Гонг, в което говори за своя клубен отбор Задар, за отношение към него в малкото градче и за очакванията му от предстоящото Европейско първенство.

„Доволен съм, в началото не бях в кондиция, но сега съм добре, нагаждам се и нещата вървят добре. Взехме първа победа в УЛЕБ. Нещата стават по-добре, повече се усещам като част от отбора. В началото всички бяха тренирали 2 месеца заедно, докато аз бях с националния отбор и бе малко трудно”, заяви един от братята Иванови.

За целите на отбора, Деян коментира: „Борим се да влезем в Евролига следващата година, а това ще стане, ако сме пред Цибона в Адриатическата лига. В УЛЕБ дават по-малко точки, но едно добро представяне значи много за хората. Приоритет за нас обаче е спечелването на Адриатическата лига”.

„Няма ка да не се усети атмосферта, при положение, че има по 7-8 хиляди на мач, градът е не повече от 100000, 10% идват да гледат баскетбол, което се случва рядко”.

„Аз още миналата година казах, че Адриатическата лига е едно много силно първенство, мисля, че е едно от водещите. Има три отбора в Евролигата, Цибона премина групата вече, това означава, че е отбор от голямо ниво, там са и Олимпия, Партизан. Плюс 5 отбора в групите на УЛЕБ. Чувства се добре и усещам, че има развитие”.

Иванов призна, че в Задар е известен и хората го разпознават по улиците: „Усеща се признателност от феновете в Задар, където и да отидеш си чуваш името зад гърба си, хората говорят за теб. Всички те познават. Аз лично имам 2, 3 пъти, когато не ми дават да си платя”.

Относно предстоящото Европейско първенство, Деян коментира: „Победихме поляците, вторият мач паднахме, мисля, че имаме възможност да ги победим. Турците са млад отбор, мисля, че и тях можем да победим. Единствено по-сериозен проблем ще имаме с Литва, отборът им е невероятно добър. Нищо не се знае, има още има една година”.