Националите Деян Иванов и Бойко Младенов ще играят на финала в хърватското първенство със своя КК Сплит. Тимът им хвърли сензацията в местния шампионат отстранявайки гранда Цибона. Деян пък жъне много похвали за играта си от началото на сезона.

„Най-важното за успеха беше колективът. Заради това победихме. Първият мач ги победихме, а вторият не се справихме. Получи се неприятна случка в отбора с нашия гард, който беше наказан. Това беше удар за отбора, но се съвзехме. В третия мач беше уникално в залата. Говори се, че от 5-6 години не е било така. Трети ден се коментира по вестниците, че сме отстранили Цибона. Те не се отсъствали от финал, откакто е създадена хърватската лига. Най-важното е, че успяхме да запазим колектива си. С оглед на представянето и играта ни, за мен не е изненада, че отстранихме Цибона”, коментира Деян Иванов за Гонг от Сплит преди сблъсъка със Задар на финала.

„Трудно ще е на финала да вземем три мача на Задар. Те са фаворит и в това няма съмнение. Целта ни беше полуфинал. От тук нататък ще играем за публиката, феновете бяха изключителни. Доволен съм от представянето на целия отбор. Радвам се, че дойдох в този отбор и работя с тях, защото школата е много добра. Доволен съм от нещата, които научих. Говорихме си с Бойко, че е много хубаво да успееш да покажеш, че и в България има много добри баскетболисти. Тук като гледам, според мен има много талантливи момчета, но нямат такъв шанс да се развиват. До една възраст даже мисля, че в България им по-добри играчи. После обаче слабото вътрешно първенство променя нещата. Радвам, че мога да покажа, че и в България се работи добре и има талантливи момчета”, заяви още единият от близнаците Иванови, а по повод горещото лято с националния тим сподели:

„Италия и Сърбия са стойностни отбори, но вече казах, че колективът е най-важен. Ние сме аутсайдер и няма какво да ни пречи, можем да направим изненада. Сигурен съм, че ще направим добри мачове. Никога няма да кажа, че ще паднем от тези отбори. Сигурен съм, че ще ги бием.”