Националът Деян Иванов бе един от най-добре представящите се български баскетболисти в чужбина през изминалия сезон. Силните му изяви в КК Сплит доведоха до договор с шампиона на Хърватия КК Задар, който ще играе в преименувания турнир за купа УЛЕБ.

„Турнирът, в който играят повлия най-много за решението ми. Исках да играя в Евролига или УЛЕБ. Имахме преговори с два тима от Евролигата, но не се стигна до договор и затова избрах Задар. В баскетболно отношение Хърватия ми допада много, все пак познавам Адриатическата лига. Предпочитам да остана на едно и също място две години, защото е по-лесно за адаптация. Треньорът Ацо Петрович няколко пъти ми се обаждаше и интересът е от преди месец”, заяви Деян Иванов за Гонг и добави: „В понеделник пътувам от Варна и ще съм на линия за вечерната тренировка на националния отбор в София.”

Що се отнася до възстановяването на брат му Калоян Иванов, Деян сподели:

„Калоян в момента е на тренировка и аз отивам при него. Възстановява се, но първо трябва са се прибере в Испания и там ще му кажат как върви възстановяването и кога може да започне активни тренировки”.