Човекът-отбор Иван Чолаков заяви пред Гонг, че се надява неговият Ямбол да победи Левски в най-интересния четвъртфинал от домакинския турнир за Купата на България и да се класира на полуфиналите.

„Тази проява е доста трудна за организиране - 8 отбора, това си е почти едно европейско първенство. Направихме някои подобрения на залата, така че всички, които дойдат, да се чувстват удобно”, каза Чолаков в предаването Гол линия.

„Знаете, че пуснахме турнирни билети по 10 лева за всичките 8 мача. Вече 1000 от общо 2500 места в зала Диана са продадени. Специално за двубоя ни срещу Левски от 18 часа утре, очаквам залата да не може да побере всички желаещи.”

„Искаме да донесем емоции на хората, защото индивидуалните спортове са за постижения, а колективните да носят приятни моменти на хората. Този сезон залата се пълни, а това означава, че хората са доволни от това, което виждат и утре трябва да изиграем нашата пиеса по най-добрия начин.”

„Не трябва да се заблуждаваме, че ще играем с отбор от нашия ранг, защото знаете, че отборът на Левски е много добре селектиран и е с изключително стойностен дори и в Европа.”

„Радостното е, че в Ямбол сме създали такава обстановка, която да радва хората. Мисля, че нашата публика е най-компетентната в България, защото са ни аплодирали, дори и да загубим. Знам, че така ще бъде и утре, без с това да се презастраховам от евентуална загуба от Левски. Публиката трябва да е шестия или седмия играч.”

„75-ата ни годишнина бе едно от нещата, които ни провокира да кандидатстваме за това домакинство и бих бил щастлив заради хората, ако спечелим. Аз съм постигнал всичко в кариерата си и се опитвам да успокоя момчетата преди двубоя, искам да спечелим заради феновете”, заяви наставникът на Ямбол Иван Чолаков.