„Мачът ни се разви лесно, но ние бяхме в сравнително трудно положение след загубата от Грузия, имаше малко време. В такъв момент е трудно да се вдигне един отбор психологически, да се вдигне да играе, знаете при нас ситуацията е много трудна”, заяви старши треньорът на националния ни тим по баскетбол Росен Барчовски след убедителния успех над Португалия в евроквалификациите.

„Трябваше да победим и то с голяма разлика, защото може да се окаже важно. Работихме добре и резултатът дойде предвид това, че пречупихме съперника бързо. След това беше лесно и младите момчета, които влязоха от пейката вкараха много енергия и желание”, добави Барчовски.

„Сега първо трябва два дни отборът да се възстанови тотално и да си почине, да оправим някои дребни болежки и контузии. Калоян Иванов днес вдигна температура сутринта от някакъв вирус. Надявам се да се възстанови до два дни. Отлично заем къде отиваме да играем. В никакъв случай не сме се предали. До края ще играем, пък каквото направим. Доволен съм, че до този момент нито един тим не успява да ни пречупи и да ни бие с разлика. Нищо друго успокойтелно няма. Полша влезе в ритъм и звездите им се разиграха. Много съм доволен от младите играчи, от Ники Върбанов, защото той в Полша ще е много важен”, коментира още Росен Барчовски, а следващият мач на националите е на 23-ти август в Катовице.