„Имаше страхотно много технически брак, който прави невъзможна победата на чужд терен и то срещу класен отбор”, коментира от Белгия старши треньорът на националния ни баскетболен тим Росен Барчовски след първото поражение в евроквалификациите. „Белгия е класен отбор. Труден, комплексен отбор. Те са се мобилизирали страхотно след доброто си начало. Техническият брак и недобрата ни защита през първото полувреме беше основното да допуснем тази разлика от десетина точки. След това беше трудно. Успяхме да се върнем, 3 точки стана разликата, два пъти имахме топката, имаше и ситуации за спечелване на мача, но не успяхме. Хубавото беше, че отново проявихме характер и не се предадохме. Накрая бяхме по-добрият отбор, но за жалост не се получи”, добави още Барчовски пред Гонг.

България вече е на трета позиция във временното класиране в групата си от евроквалификациите с 2 победи и 1 загуба, колкото има и бъдещият съперник Грузия. Белгия остана начело с 3 успеха от 3 мача. В събота баскетболистите ни посрещат Грузия от 18 часа в зала „Универсиада”.

„Такава серия от грешки разколебава и това се отразява. Тази лоша серия обаче не доведе до някаква голяма разлика, но не успяхме да прекъснем тази серия от технически брак. Все пак имаше и хубави неща. Имаше страхотна атмосфера. Интересно, че играем по-дисциплинирано в края, когато вече има умора. Това е някакъв странен феномен. Трябва да направим анализ. Всеки от нас, начело с мен, трябва да потърси грешките си. Когато се прави анализ, най-важно е човек да потърси собствените си грешки. Ако успеем да направим това мисля, че ще е добре. Мисля, че и публиката също ще ни помогне. Имаме нужда от подкрепа”, каза още Росен Барчовски, който разкри, че най-добрият в българския състав Филип Виденов е играл на обезболяващи инжекции:

„Имахме проблеми с кръста на Филип Виденов и вчера в мача се наложи да бъде сменян, за да почива. Игра на обезболяващи инжекции, стисна зъби, даде каквото можа, но това се отрази. Сега е по-добре, ще играе, но дано да е в най-доброто си състояние.”