„Всеки отбор има своите шансове в квалификациите на Евролигата, също и ЛукОйл Академик”, заяви американският баскетболист на Барселона Си Джей Уолъс на летище София при пристигането на испанския гранд. „За първи път съм в България. Вълнувам се и смятам, че всички в отбора се чувстват така. Времето е чудесно и очакваме една успешна седмица”, коментира още Уолъс.

Развълнувани може би да сте на едно по-непознато място за вас?

Да, може би просто не толкова добре познато. ЛукОйл Академик София е доста добре познат, но аз просто се радвам да съм в София, да прекарам известно време в България и да опозная ново място.

Като каза ЛукОйл Академик, мислиш ли, че те могат да стигнат до групите на Евролигата? Сега ще играят квалификации.

Да, квалификации. Ами защо не? За да съм честен ще кажа, че не знам много за играчите, с които са подписали, но в квалификациите на Евролигата, всеки има своите шансове. Така че, ако играят добре и се вдигнат на самия турнир, могат да успеят.

Очакваш ли сериозно внимание към вас тук в България?

Към мен самия едва ли? Може би Наваро и някои от другите момчета. Но пък ние сме доволни, че сме тук и не е лошо да привличаш внимание, така че ще се опитаме да се държим на ниво, да се забавляваме и да ставаме по-добри като отбор.

Какво ще ни кажеш за отбора през този сезон?

Имаме нови играчи и се опитваме да се сработим. Отговорът е винаги един и същ- ще се опитаме да се борим за всички титли в турнирите, в които участваме, като испанската лига, Евролигата. Такава е целта ни всяка година и да се надяваме, че ще използваме тази седмица в България, за да станем по-добър отбор и да се подготвим за Суперкупата, която е след две седмици.