Крилото на Лукойл Академик Аландо Тъкър ще е един от състезателите, на които ще се разчита най-много за добро представяне в Еврокъп тази година.

Българският шампион замина за Йерусалим тази сутрин, а в сряда излиза за първата си среща от евротурнирите срещу местния Апоел.

"Доста сме натренирани. Сега най-после сме и в пълен състав. Определено съм окуражен от видяното в процеса на работа. Изглеждаме добре, очаквам добър мач, готови сме," сподели Тъкър при отпътуването на "студентите".

Какви са предимствата на Лукойл?

Сега, след като вече можем да разчитаме на всичките си играчи, имаме дълга пейка. Имаме добри смени, имаме много момчета, които могат да вкарват, опасни сме в атака. Освен това разполагаме и с ръст, с Юре (Лалич) и Киърън Ачара. Трябва да го използваме, за да вземем борбата. Имаме отлични стрелци. Филип е страхотно попълнение за нас, той е страхотен играч и ще ни помогне много и с опита си, и със стрелбата си.

По-малко ли е напрежението от това, че започвате с гостуване?

По време на подготовката имахме шанс да играем много, всъщност повечето си мачове, навън, беше много добре. Затова имахме възможност да играем много такива мачове, подготвихме се. Напрежението е по-малко, но всеки мач в Еврокъп е важен. Наистина трябва да го спечелим, за нас е голям мач.

Вече гледахте на видео Апоел Йерусалим, какво видяхте?

Те са много бърз отбор, изнасят топката бързо и опитват да вкарат, трябва да се опитаме да спрем техните контраатаки. Трябва да ги спрем, да успокоим, забавим играта.

Какви са шансовете на Лукойл в тази група?

Имаме страхотни шансове. Не ни е страх от нито един отбор, в никой турнир. Като талант, разполагаме с не по-лоши играчи от всеки друг отбор, просто трябва да го докажем. И ще се доказваме във всеки мач.