Ясна е окончателната програма за треньорския семинар на 23 март, съобщават от Българската федерация по баскетбол. Тя бе обявена от БУБА Баскет. Семинарът е част отпрограмата на турнира БУБА Къп, организирано от БУБА Баскетбол, което ще се състои с помощта на един от водещите телекоми в страната. Това е една от многобройните активности, с които телекомът подкрепя развитието на българския спорт и детските школи.

Надпреварата се провежда под егидата на проекта "София - Европейска столица на спорта" и ще е част от честванията по случай 100 години баскетбол в България.

В треньорския семинар ще се включат треньори от школите на Реал Мадрид и Байрен Мюнхен. Той е задължителен за всички треньори от Зони Витоша и Рила, като записването започва от 10:30 часа.

Ето и темите на лекциите:

11:00 - 12:00 - Групови взаимодействия - пик енд рол и спейсинг в нападение 3х3/4х4.
Лектор Florian Wedell / Флориан Ведел - треньор на Байерн Мюнхен U16. Флориан Ведел работи в Байерн от 2012-а година, като е бил треньор в отборите от U12 до дублиращия отбор на мъжката селекция. В момента кара четвърта година като първи треньор на юношеския отбор.

12:15 - 13:15 - Изграждане на пресираща защита на цяло игрище до 16 год. Работа за физическа подготовка на 15/16 год.
Лектор Miguel Ángel Lopez Palacios / Мигел Анхел Лопес Паласиос - треньор на Реал Мадрид U16.  Треньор с 25-годишен опит с различни категории. От 9 години е част от школата на Реал Мадрид.

13:30 - 14:30 - Емоционално развитие и мотивация на млади баскетболисти 15/16 год.
Лектор Juanjo Bernabe / Хуанхо Бернабе - преподавател в Университета Авиля Испания. Бивш баскетболист, играл и в младежки национални формации на Испания. Все още държи рекордите по асистенции и откраднати топки във втора дивизия. След края на кариерата си през 2013-а става агент, а от няколко години е и преподавател в Университета Авиля Испания.