Дисциплинарно-административният съвет (ДАС) към Националната баскетболна лига наложи няколко глоби в общ размер на 1350 лева на БК Ямбол след 20-ия кръг Националната баскетболна лига. Припомняме, че играчите на Ямбол инкасираха поражение от Левски Лукойл. 

Санкциите са „за неизправни измервателни уреди и/или съоръжения“, „за хвърляне на предмети на терена, които не са опасни за здравето на участниците“ и „за участие в секретарския апарат без еднакво облекло“.

Ето и всички решения на ДАС за глоби, гласувани тази седмица:

1. Налага на Кристиян Кръстев, състезател с No 14 от отбора на БК Черно море Тича, глоба в размер на 100 (сто) лева на основание чл. 34 от ДАП на НБЛ за отсъдено техническо нарушение.

2. Налага на Милен Дудев, състезател с No 30 от отбора на БК Академик София, глоба в размер на 100 (сто) лева на основание чл. 34 от ДАП на НБЛ за отсъдено техническо нарушение.

3. Налага на БК Ямбол глоба в размер на 500 (петстотин) лева за неизправни измервателни уреди и/или съоръжения. Указва на БК Ямбол да отстрани нарушението до следващата си домакинска среща.

4. Налага на Станислав Говедаров, състезател с No 11 от отбора на БК Ямбол, глоба в размер на 500 (петстотин) лева на основание чл. 34, ал. 1 във връзка с ал. 3 от ДАП на НБЛ за отсъдено техническо нарушение.

5. Налага на БК Ямбол глоба в размер на 200 (двеста) лева за хвърляне на предмети на терена, които не са опасни за здравето на участниците на основание чл. 37, т. 7 от ДАП на НБЛ.

6. Налага на БК Ямбол глоба в размер на 150 (сто и петдесет) лева за участие в секретарския апарат без еднакво облекло на основание чл. 39, т. 10 от ДАП на НБЛ.