Финалът в турнира за купата на България по баскетбол при мъжете ще бъде на 2 март в Панагюрище. Това реши на последното си редовно заседание за 2018 година Управителният съвет на БФБаскетбол в сряда. Управата прие Наредбата за провеждане на турнира при мъжете и жените догодина.

Схемата на турнирите остана непроменена, както бе гласувано и прието това още през септември. Право на участие имат всички участници в Националната баскетболна лига за мъже, подали заявка за участие до 17.30 часа на 10 декември 2018 година и подалите заявка за участие до 17.30 часа на 28 януари 2019 година първи четири отбора съгласно класирането след първия етап от Държавното първенство на "А" група за жени.

Жребият за полуфиналите при жените ще бъде теглен на 4 февруари, като мачовете са на разменено гостуване на 20 и 27 февруари. Финалът ще се играе на 9 март в зала "Триадица", освен ако за финала не се класира отбор от София.

Турнирът при мъжете ще се проведе в три етапа. На 11 декември ще бъде изтеглен жребият за четвъртфиналите и полуфиналите.

Четвъртфиналите ще се играят на 27 декември и 16 януари на разменено гостуване, а финалистите ще бъдат определени в мачове на 13 и 16 февруари. Финалът е на 2 март в "Арена Асарел" в Панагюрище.

Днес УС прие и някои малки промени в правилника на Треньорската комисия, която ще обсъжда и предложи на следващо заседание на УС "Статут на треньора" и "Правилник за работа на Лицензионната комисия".

УС гласува и прие и всички предложения на ОС на НБЛ, сред които "БФ Баскетбол да преотстъпи интернет правата за домакинските мачове на баскетболните клубове, които искат да ги преотстъпят на трети лица само за периода, докато настоящият договор с БНТ е действащ. Баскетболните клубове подписват за това договор с БФБаскетбол с определени условия.

Приет бе и нов член на федерацията - "Баскетболен клуб за хора с увреждания Левски" София от момента, в който извърши промяна в Устава си и отстрани възможността юридически лица да членуват в него.

По точка Разни управата отпусна месечен хонорар за подпомагане на изпадналата в тежко състояние бивша баскетболистка Ермила Попова./БТА