Баскетболистите на Хебър останаха без зала, в която да тренират. От Техникума по механо и електротехника им заявили, че трябва да напуснат, пише местното издание "Знаме".

„Децата ни няма къде да тренират, а са 50. Първоначално от училището казаха, че ще има ремонт, но след това на треньорите бе обявено, че даже да няма ремонтни работи, те нямат работа в залата. А залата е свободна следобед и вечер, освен това е извън училището и няма как децата ни да се засичат с други ученици, защото ходят на тренировки вечер”, коментираха родители. 

От БК Хебър потвърдиха новината и допълниха, че очакват още поне 20 нови деца, но не виждат изход от ситуацията.
След като станаха шампиони и първият носител на Купата на аматьорската Българска баскетболна лига, мъжете на БК Хебър от тази година играят в А група, което е второто ниво на родния баскетбол. 

„Ние при всички положения нямаше как да играем домакинствата си в Пазарджик, докато не се построи новата зала, и е решено, че ще домакинстваме в Перущица. За децата обаче трябва да се намери разрешение”, коментираха от спортно-техническия щаб на хебърци.

„Няма как да предоставим залата на баскетболистите от Хебър, защото във вторник започваме ремонт. Не мога да прогнозирам кога ще приключи, нито дали след това баскетболистите ще могат да тренират в залата. Имаме изрични указания да не се допускат външни лица и в двора на училището, докато трае пандемията. А и освен това няма кой да дезинфекцира след вечерните тренировки по баскетбол – нашите ученици влизат там на другия ден сутринта”, приключи темата инж. Китина - директор на Професионалната гимназия по механо и електротехника.