Баскетболният Левски загуби титлата в Балканската лига. „Сините” отстъпиха на Рилски спортист в полуфинала на надпреварата и приключиха международното си участие този сезон. В македонското градче Кавадарци, „сините” сложиха точка на надеждите, че могат да повторят постижението си от миналата година, когато спечелиха два от трите турнира, в които участваха. Сега за Левски остана само първенството. Отборът се бори здраво срещу ЛукОйл и бе на косъм от нова Купа на страната, но се пречупи в края. Снощи „сините” опитаха да се преборят с Рилски спортист по пътя към дублиране на титлата в Балканската лига, но не успяха. Някои не успяха да се справят с егото си, други с неувереността си. За генерални изводи обаче е още рано.

Задачата пред Левски до края на сезона е сложна, но поне е недвусмислена. „Сините” имат само един правилен изход от дупката. И той е да запазят самообладание след разочарованието и да се изправят пред най-голямото предизвикателство в пълна мобилизация. Защото да приемем, че целта пред тима вече не е просто да играе финал срещу ЛукОйл Академик. Целта е да стигне до този финал с хъс и самоотверженост, а баскетболистите да заслужат симпатиите на безпристрастната публика с характера си и играта си до края на сезона. Защото да носиш екипа с надпис „Левски” на гърдите е чест и отговорност, и е видно, че само с онзи отборен дух, който им позволи да мечтаят за непревземаемия толкова години вече трон на шампионите, „сините” могат да се реваншират. На феновете, на треньорите си, на ръководството си. Добрата новина за тях е, че още имат шанс. И от самите тях зависи, дали ще се възползват.

Поражението на Левски в Македония може и да е сигнал за действие, но така или иначе промени в състава предстоят със сигурност. Нормално и логично, като дойде време за селекция. И да, може би някои промени в състава могат да бъдат направени веднага. Решението е на треньорския щаб. А там има достатъчно сериозни хора, че да си направят точните изводи.