Точно след 24 часа два отбора вече ще загряват в зала „Универсиада” в София и за единия от тях със сигурност може да се каже, че мисли да стигне далеч в турнира за Купата на България по баскетбол. Черно море и Спартак Плевен първи ще започна битката за голямата четворка в надпреварата. Варненци правят отличен сезон до момента и с основание си позволяват да кроят планове как да преодолеят дори най-сериозните препятствия по пътя си. Останалите четвъртфинали в турнира също ще се играят утре в „Универсиада”. Левски излиза срещу Черноморец, Балкан играе с Ямбол, а в последния двубой Лукойл Академик тръгва за защита на трофея с мач срещу Рилски спортист.

Очаквано голямата въпросителна и тази година е ще успее ли някой от претендентите да пречупи Лукойл или пак шампионите ще триумфират накрая. Различното е, че този път интригата за златото е напълно реална.

Левски е логичният основен заподозрян, който би могъл да сложи прът в колелата на „студентите”, но вече споменатият Черно море и Балкан също имат какво да кажат по въпроса. И трите отбора се подсилиха преди турнира за Купата на страната. „Сините” освен, че са домакини, дочакаха така желания Брандън Хийт, който е със значителен принос за победите на Лукойл в последните сезони, а преди това подписаха с друг класен баскетболист Майк Уилкинсън. Черно море взе сръбско крило, а Балкан привлече 207-сантиметров център също от западната ни съседка. Все трансфери, които категорично сочат, че нито един от трите тима няма да се откаже без бой от амбициите си за първото място.

Но... както всяка година последната дума ще има Лукойл Академик. Да видим, дали ще може да я каже също толкова категорично, както го е правил преди. Не е тайна, че шампионите демонстрират колебания в играта си, но въпреки това успяват да печелят, а в първенството допуснаха само една загуба от 16 мача до момента. Не може да се отрече, че „студентите” продължават да имат доста богат арсенал, с който да се справят с конкуренцията, но дали това все още е достатъчно ще се знае до края на седмицата.