Тони Паркър идва в София.

Ако сте баскетболни фенове или просто се интересувате от спорт, ще чувате доста често това изречение до следващия вторник. И има защо. Една от най-големите звезди в световния баскетбол пристига в България. Не, за да се снима в някои филм или да рекламира търговска марка, а за да изведе своя настоящ отбор АСВЕЛ Вильорбан срещу ЛукОйл Академик. Ще прави това, с което си спечели толкова фенове и накара хората да запомнят името му – ще играе баскетбол. И то срещу българския шампион.

Мачът на годината или най-голямото предизвикателство за ЛукОйл Академик, наречете го както искате, но едно е сигурно –все по-рядко имаме поводи да се почувстваме добре като българи на спортния терен или извън него. Но сега – ето я възможността. Защото очакваното зрелище и дори просто шансът за победа на Академик си заслужават мястото в Арена София. А, както всички знаем, най-голямо е удоволствието от успеха, ако си пречупил фаворита.

Да, ЛукОйл ще продължи своята битка в турнира Еврокъп независимо от изхода на сблъсъка. Затова този мач е колкото за баскетболистите – перфектният им шанс за изява на високо ниво, толкова и за феновете. Тяхната възможност за положителни емоции е именно във вторник от 18 часа в залата красавец на България.