Феновете на Левски сами си организираха юбилея. Направи го по отличен начин. Събитието, на което гост бе Лацио, ще се помни винаги. Сега „сините“ запалянковци отново са на ход. Този път ще се опитат да закрепят положението на баскетболния Левски. Мисията е да стане хубав празник, а чрез него да се съберат средства за заплати на малкото останали играчи в селекцията на Тити Папазов. Треньорът е онзи, който „изора терена“, за да стане грандиозното шоу в края на месец май.

На практика вариантите са два. Лошият е левскарите да останат пасивни, което ще означава, че баскетболният тим отива в миманса. Другата опция е залата да се напълни, а това ще гарантира емоции и забележителен купон. Феновете на Левски са ясни, така че, ако напълнят съоръжението паркета ще вибрира от шумните трибуни. 

Агитката на Левски ще бъде там, но сама трудно ще напълни модерната зала, която по принцип май седи за украса в София. „Сините“ имат нужда и от умерената публика. Настроенията на много семейства в цяла България зависят от играта и състоянието на Левски. Събитието на 15 февруари е възможност за два часа прекарани в приятна атмосфера. Шанс левскарите да помогнат на баскетболния клуб и лоялните, които останаха в него. Със сигурност капацитет като Тони Дечев вече щеше да си е намерил хубава работа, но остана верен на отбора. Сто процента Павел Иванов вече щеше да играе с нови съотборници на друго място, но остана в бедния Левски. Тити Папазов едва ли ще седи без работа, ако го няма тима му, но е ангажиран да се бори до последно за своя житейски проект.

Ако начинанието успее ще трябва да има и продължение... Тази финансова, а и най-вече морална инжекция ще крепи БК Левски до лятото, а после? Тук е моментът да разберем дали има заможни левскари? Със сигурност съществуват и такива, но защо са пасивни? Защо не подадат ръка и на футбола, който е на същия хал, а Батков вече е „готов“. Адвокатът отрито търси помощ, но всичко продължава да върни по течението и надолу. Клубът има задължения, но те не са чак толкова грандиозни и непоносими. На Левски му трябва истинско обединение. Нужни са личности, които да вдъхнат кураж на огромната маса, която е припознала този славен клуб. Много влиятелни фигури се тупат в гърдите, че са част от общността, но в момента предпочитат да са странични наблюдатели на тежките процеси в Левски. 

„Сините“ са зажаднели за приятни изживявания. Ако искрата се запали, постепенно хората ще се върнат на стадиона, а и в залата. За целта обаче трябва и помощ. Хората искат да гледат смислен футбол, да имат прозрачен и нормално функциониращ клуб. В него е задължително да работят хора, които притежават сърце и качества за Левски. 
Инициативата на 15-ти февруари е хубава, а след събитието ще научим отговорите на много въпроси свързани с Вековния тим.