Където е американският гигант Прийст Лодърдейл, винаги е шумно. Изключения няма. Само може да става още по-шумно. След малко повече от два месеца в Бургас, на известния с прякора си Пи Ел център, явно София вече му липсва. Вторият по-сила отбор в баскетболна България Левски пък от снощи открито афишира интереса си към американеца. Всъщност „сините” имаха апетити към играча с роден паспорт още в началото на годината през февруари. До договор обаче не се стигна. Пак Левски бе вариант за Лодърдейл в началото на настоящия сезон, но в крайна сметка 222-сантиметровият баскетболист се озова в скромния на пръв поглед Черноморец.

Дали Бургас му отесня, дали заплащането е проблем или на Пи Ел му се иска да се бори за трофей, истината за сътресенията край морето знаят само Прийст и шефовете му. Лодърдейл е често непредсказуем, но едно е сигурно- ако все пак трансферът му в Левски се осъществи, градусите в зала „Универсиада” определено ще се повишат, напук на зимата у нас. Защото, въпреки кусурите си, Пи Ел беше и си остава голяма риба за България. Може би онова, което липсва в селекцията на „сините”, за да погледнат по-смело към трона на шампиона.

И още нещо. Лодърдейл е атракция. Ходеща баскетболна атракция. Дори само заради ръста си, пък и заради характера си, ако щете. И, тъй като в Левски търсят притегателна сила за подрастващите в детско-юношеската си школа, американецът би бил не лош вариант. Но- планове много, реалността е една. Ще почакаме и ще разберем най-късно през януари, дали пак ще гледаме познат тандем: Тити- Пи Ел.