Тони Паркър, та Тони Паркър! От поне седмица това име изскачаше от всяка спортна емисия или сайт. И логично, ама Тони Паркър взе, че не дойде. НБА-звездата ще пропусне гостуването на своя АСВЕЛ на българския ЛукОйл Академик. Сигурно наистина е контузен, а може просто да му се е завило свят от местоположението на родната ни София на картата на Европа. Звезди, какво да ги правиш?!

Не, че самата причина има кой знае какво значение. Важното е, че моторът на АСВЕЛ го няма и това е добре за ЛукОйл. Вярно, че новината вероятно стопи поне с няколкостотин желаещите да наблюдават мача довечера, но пък определено означава едно оръжие по-малко в ръцете на френския треньор Пиер Венсан, макар той все още да разполага с достатъчно качествени козове.

Отсъствието на бившия съпруг на актрисата Ева Лонгория от друга страна поставя известен капан пред българските „студенти”. Уравнение с една сериозна неизвестна - как ще се представи АСВЕЛ Вильорбан без Тони Паркър.

Ясно е обаче, че с Паркър или без него около ЛукОйл Академик стана доста по-горещо от обикновено. Та, само на снощната тренировка на шампионите в Арена Армеец се събраха повече хора, отколкото на мачовете им в Правец, а на самия двубой от 18 часа днес се очаква рекордна публика за баскетболен мач у нас. Остава играчите на Академик да се възползват от положителната атмосфера и да вземат своето. Пък нека Тони Паркър да ги чака на гостуването във Франция.