Звучи познато нали?

Този въпрос беше често задаван в последните месеци. Не знам дали повечето от “любопитните” са разбрали отговора или са се примирили с абсурдното според тях обръщение, но поне сигурно са разбрали, че то се отнася за баскетболистките на ЦСКА. Момичетата, които облякоха екипа на един клуб, който не беше поддържал женско направление в баскетбола ни от години.

Много години.

Толкова, че някои от феновете в залата да не си спомнят имало ли и въобще такъв отбор или не.

Но не за историята на женския баскетбол в ЦСКА иде реч.

По-скоро за настоящето. Да, то в никакъв случай не е перфектно. Може би е… розово?

Не-е-е: “Червено” е точната дума! И то, защото настоящето е такова, каквото си го направиха в женския тим на ЦСКА. Бориха се със стреса да играеш на три фронта. В два евротурнира едновременно. Преболедуваха собствената си неопитност и неувереност. Изстрадаха първите важни победи. И накрая...повярваха в способностите си. Или поне се опитват да докажат и на себе си, че могат да мерят сили с отбори, които ги гледат с пренебрежение. А май е по-добре да се каже “гледаха”. Защото никой, поне в Адриатическата лига не си прави илюзии, че това “София” след името ЦСКА означава, че съперникът е лесен… Точно обратното!

Спокойно! Не, не забравям въпроса най-отгоре.

Всъщност има ли значение от къде дойде това “червените ангели” , след като очевидно си пасна на мястото … Но моля ви – нали не очаквате да кажа, че баскетболистките на ЦСКА приличат на червени ангели? Наистина ли някой може да си го помисли?

Иначе в НБА би било пълно с….бикове, стършели, ястреби, шпори, горски вълци, вещици, крале….и т.н.

Ехооо, говорим за баскетбол, а не за зоологическа градина или за някоя приказка!

Въпросното “червените ангели” пасна идеално на един маркетингов продукт, който се опитват да създадат в ЦСКА. И ако предизвиква интерес, ако предизвиква някаква реакция, дори без значение каква, то значи върши работа. И то в степен, че да те накара да се запиташ дали няма начин дори и в България спортът, съответно баскетболът, че даже женският му вариант - да стане продаваем… Кой знае…?

Чакайте, чакайте!

Адриатическа лига ли пише малко по-нагоре?

Онова състезание, за което български отбор само можеше да мечтае преди време? Онази лига, в която едва ли са си представяли, че български отбор ще побеждава техните, та камо ли да се бори за титлата.

Да!

Същата, в която женският баскетболен тим на ЦСКА ще играе във Финалната четворка. Същата, в която “червените ангели” мечтаят за титлата!

Сега, след като приключиха срещите си от редовния сезон и кръг преди края са твърдо сред четирите най-добри, май заслужават похвала.

Не от някой друг, а от феновете си.

И сигурно ще я получат през март в зала Универсиада…