Баскетболният ден на 17-и септември ще има и благотворителна кауза, обявиха организаторите.

Така любимата на хиляди деца и възрастни игра ще създаде от една страна настроение у всички включили се в празника, а от друга – ще помогне на деца с множествени увреждания, за които се полагат грижи в столичния Дневен център „Център за Надежда“.

Това е каузата на тазгодишната кампания на единия от спонсорите на събитието Vivacom – „Жълти стотинки“.

Билетите за всички мачове по време на Баскетболния ден могат да бъдат закупени в мрежите на Ticket Pro, както и онлайн на ticketpro.bg.

Именно 17-и септември - Денят на София ще се превърне в празник за всички любители на играта. Мястото вече е ясно – зала „Универсиада“ в София и площите около нея.

Баскетболният ден ще започне с баскетболен празник за деца и ще приключи с кулминацията мачовете за Суперкупата на България за жени и мъже. При дамите трофея ще си оспорват Хасково 2012 и Монтана 2003, а при мъжете – Лукойл Академик и Берое.

Първият мач започва в зала „Универсиада“ в 16:15 часа, а вторият – в 19:00 часа. Билетите за двубоите, както и за предхождащите ги събития – мач между Ветерани и Журналисти, Съдии и Треньори и Аматьори и Сборен отбор на А група мъже ще са съответно 6 лв. за възрастни, 3 лв. за ученици. Деца до 12 години ще влизат безплатно.

Всички приходи от билетите ще бъдат дарени за кампанията на Vivacom - „Жълти стотинки“, пише официалният сайт на родната централа.