Балкан Ботевград се изравни с лидера в класирането на Националната баскетболна лига (НБЛ) Левски, след като победи със 102:62 (26:12, 22:21, 26:13, 28:16) Черно море в мач от седмия кръг. Двата отбора са равни с по 12 точки, но шампионите ще изиграят в неделя мача си от седмия кръг срещу Рилски спортист.

Георги Боянов вкара първите две точки в мача за Черно море, но Балкан бързо поведе с 4:2 и повече не изпусна лидерството до самия край. Златко Христов наниза тройка за серия от 11:3 в полза на домакините от Ботевград, които завършиха първата четвъртина с преднина от 14 пункта. Балкан направи и серия от девет точки през втората четвъртина, а до полувремето вицешампионите вече имаха преднина от 15.

Разликата нарасна до 28 точки през третата четвъртина, завършена от Тенксли Ефианай с две точни хвърляния от бялата линия и тройка секунди по-късно. В крайна сметка Балкан сложи край на мача с разлика от 40 точки в своя полза.

Петима баскетболисти на домакините завършиха с двуцифрен актив, а най-резултатен бе Александър Гаврилович с 19 точки и осем спечелени борби. Веселин Георгиев пък вкара 18 точки, а завърналият се след дълго лечение на контузия Пламен Алексиев завърши с четири точки и четири асистенции./БТА