Старши треньорът на Словения Юре Здовц заяви, че е доволен от характера на момчетата си, които удържаха Доминиканската република, и се класираха на четвъртфинал на Световното първенство. Словенците ще срещнат САЩ в Топ 8.

"Те играха отлично. Много труден мач за нас," заяви Здовц след успеха над Доминикана. "В началото играхме много слабо, но това беше по-добре. В предишния ни мач, срещу Литва, започнахме силно, а завършихме слабо. Сега стана обратното, израснахме в хода на мача, издържахме на последния им щурм, и го завършихме по начина, по който искахме."

"Резервите ни свършиха добра работа. В края на третата част имахме малко проблеми, но всички показаха характер. Мога да им кажа само "Браво", каза Здовц за натрупаните лични нарушения от играчите му рано в осминафинала.

Зоран Драгич бе в основата на победата, и наставникът не пропусна да го похвали: "Зоран играе отлично през целия турнир. Както и Горан, както и всички други. Зоран успя да намери точната си форма в идеалния момент, след като се завърна след контузия."