Полша се класира за полуфиналите на Световното първенство по волейбол, след като спечели с 3:2 гейма (25:22, 25:22, 21:25, 22:25, 15:11) срещу Русия. По този начин поляците не само, че продължиха напред, но оглавиха своята група Н и се разминаха с Франция на полуфиналите, а ще играят срещу Германия в решаващия сблъсък за достигане на финала на турнира. Страната домакин взе своето в решаващия мач срещу Русия още в първите два гейма. Поляците трябваше задължително да спечелят два гейма в мача, за да си осигурят продължаването напред в надпреварата. „Дружина полска” демонстрира много силна воля и игра в първите две части, които спечели, след което позволи на своя съперник да се върне в мача. В решаващия пети гейм играчите на Стефан Антига отново бяха категорично и спечелиха важни две точки, които им осигуриха първото място в групата.

Полша влезе силно в мача и поведе с 8:4 точки при първото техническо прекъсване. След това поляците успяха да натрупат още по-сериозна преднина и поведоха с 15:9. Спиридонов направи две поредни грешки, които запазиха аванса на Полша при 19:14. Последва успешен блок срещу Павлов, който атакува от зона 4 и домакините на Световното първенство увеличиха преднината си – 20:14. Руснаците обаче показаха, че не са се отказали и след силна серия на Павлов на сервис преднината на поляците бе свалена на две точки – 20:22. Все пак поляците успяха да се съберат и след грешка на Мусерски от сервис спечелиха първия гейм с 25:22.

Вторият гейм бе много по-вълнуващ и равностоен. Той предостави много повече емоции. Поляците отново първи дръпнаха в резултата, като поведоха с 8:6 и 10:6. Домакините водеха с 14:11, когато дойде ред на обрат от страна на руснаците, които поведоха с 16:15 при второто техническо прекъсване. „Сборная” дори увеличи преднината си за 17:15, когато треньорът на Полша Стефан Антига взе прекъсване, което подейства изключително стимулиращо на неговите играчи. След грешка на Спиридонов при посрещане поляците изравниха резултата за 17:17. След успешен блок на Новаковски резултатът стана 18:17. Последва успешна атака на Винярски и поляците поведоха с 19:17. Грешка при атака на Апаликов направи разликата три точки в полза на Полша – 20:17. Винярски направи нов успешен блок за 24:20. Полша спечели изкючително важния втори гейм в срещата с 25:22, след като Новаковски затвори правата на Павлов и направи перфектен блок.

В третия гейм поляците допуснаха доста грешки, а за сметка на това Русия натрупа преднина още в началото, което се оказа достатъчно. „Сборная” поведе с 8:3 при първото техническо прекъсване. Постепенно домакините започнаха да намаляват пасива си и дори настигнаха своя съперник при 15:16. Последва обаче ново отпускане от страна на играчите на Стефан Антига, което позволи на Русия да спечели гейма с 25:21 точки.

В четвъртия гейм руснаците взеха ранен аванс при 13:7. Полските волейболисти успяха обаче да се върнат и да изравнят резултата за 16:16. След това обаче последва отново спад в представянето на домакините, които загубиха гейма с 22:25.

В решаващия пети гейм Полша поведе с 4:1 точки. Смяната на полетата дойде при 8:3 в полза на поляците. Руските играчи се опитаха да направят нов обрат, но този път не им стигнаха силите и Полша спечели тайбрека с 15:11 точки.

По този начин Полша оглави класирането в своята група Н с 4 точки, но с две победи. На второ място остана Бразилия също с 4 точки, но по-лоши показатели. Русия завърши с 1.

На полуфиналите Франция ще се изправи срещу Бразилия, а Полша ще играе срещу Германия. В двубоя за петото място един срещу друг се изправят Русия и Иран.