Международната федерация по волейбол продължава с представянето на звездите, които феновете ще могат да наблюдават по време на Световното първенство в Полша. Сред тях е и българинът Цветан Соколов.

„Времената се менят за българския волейбол след оставката на селекционера Камило Плачи. Едно нещо обаче няма да се промени скоро и то е, значимостта на Цветан Соколов за националния тим на България“, пише fivb.org.

„Въпреки, че България не се представи толкова добре в Световната лига тази година, 24-годишният завърши като пети сред най-резултатните в състезанието. Трудно е да си представим България, чийто тим завърши четвърти на Олимпиадата, без Соколов в състава“, добавя изданието.

„Пред години един от тези, от които се е учил е сънародникът му Матей Казийски. „Матей е моят пример и сега си оставаме добри приятели. Той винаги е здраво стъпил на земята и ми показа, че трябва да помагаш на отбора си в най-важните моменти“, споделя Цецо Соколов за времето, което прекара в италианския Тренто.

„Цветан има отличен потенциал“, пък казва Казийски за Соколов.

Връщайки се назад Цецо Соколов разказва: „Марек показа, че е номер 1 в България. Политиката на клуба е да разчита на млади играчи и да има търпение с тях. Аз никога не съм ставал шампион с родния ми клуб, но един ден ще се върна в Марек и ще спечеля титлата. Това е задължително.“