Женският национален отбор по волейбол на България се прибира у нас  днес, 13 юни след участието си в двата турнира от втора група на Световното Гран при в Аржентина и Чехия. Националките идват с полет от Виена, като кацат на летище „София“ в 17:50 ч.

Само часове след прибирането си състезателките, водени от селекционера Иван Сеферинов тръгват утре, 14 юни (вторник) за Варна, където предстои участие във финалната четворка на втора група в Световното Гран при. Турнирът е на 18 и 19 юни, като двубоите ще се играят в зала "Конгресна" на Двореца на културата и спорта. Победителят получава право да играе в първа група на престижната надпревара.

Съперник на България в единия полуфинал е Полша. Като домакин на финалната фаза, България е поставена под №1, независимо от класирането си след груповата фаза на турнира. Така българските момичета имат за съперник последния класирал се отбор, а именно Полша, който зае четвърто място в класирането. Двубоят е на 18 юни от 19:10 ч

Другият полуфинал от финалната четворка ще противопостави отборите на Пуерто Рико и Доминиканска република. Срещата е първа от програмата за деня, като ще се играе на 18 юни от 16:10 ч.