Капитанът на националния ни отбор по волейбол Владимир Николов изрази увереност, че със завръщането на състезателите, взели участие в Европейските игри в Баку, България ще стане още по-силна и ще надиграе Аржентина в следващите си срещи.

Волейболистите ни снощи победиха Куба с 3:1 (25:19, 25:19, 19:25, 25:17) в двубой от Група С на втора дивизия от Световната лига, който се игра пред пълни трибуни в обновената зала "Конгресна".

"Доволни сме от победата, която е общо четвърта над отбора на Куба. Смятам, че в неделя успяхме да играем малко по-добре от събота. Направихме средно по 7 грешки на гейм, докато в първия мач бяха по 11. Това ни позволи да контролираме по-голямата част от мача. Надявам се с присъединяването на момчетата от Баку, сребърните медалисти от първите в историята Европейски олимпийски игри, отборът ни да добие окончателен вид. И да можем да спечелим и двата мача срещу Аржентина, които ще бъдат последни проверки преди финалната четворка", заяви след двубоя капитанът на нашия отбор Владимир Николов.

Следващите сблъсъци на "трикольорите" от най-комерсиалния турнир са срещу Аржентина на 4 и 5 юли. Домакин на мачовете отново ще бъде Двореца на културата и спорта в морската ни столица.