Националният отбор по волейбол на България за юноши (до 19 години) замина днес, 10 август (понеделник) за Аржентина, за участието си на Световното първенство за тази възраст. Волейболистите ни отбелязаха победа и загуба срещу Иран (състав до 23 години) в последните си две проверки преди Мондиала, които бяха в София.

Треньорът Драган Иванов е изпълнен с оптимизъм за представянето ни в Аржентина.

„Тръгваме за Аржентина добре подготвени, обстановката в тима е много добра. Нямаме поставени конкретни цели за Световното първенство. Винаги обаче се стремим към върха. Отиваме в Аржентина да постигнем максимален резултат”, заяви наставникът пред официалният сайт на федерацията по волейбол.

„Мондиалът е форум на който няма слаби отбори. Всичко ще зависи от състоянието на отборите, мотивацията и влагането на полето. Резултатите са вследствие на показаната игра. Затова, силно се надявам да покажем това ниво, което демонстрирахме на отминалите форуми, в които постигнахме успехи. Да успеем да го надскочим, за да извлечем най-доброто от тези момчета и да направим достойно класиране“, коментира още Драган Иванов.