Тодор Скримов напусна с контузия двубоя на България срещу Аржентина от Група С на Световната лига. Роденият в Перник волейболист получи травма в десния крак в началото на втория гейм, като след първоначалните прегледи е станало ясно, че Скримов има частично разкъсване на мускул. Новината бе съобщена от БНТ. 

Очаква се в неделя Скримов да се подложи на обстоен преглед, след който да стане ясно колко точно ще отсъства посрещачът. При всички положения обаче Скримов ще се възстановява поне няколко седмици и със сигурност ще пропусне финалите във Варна след 7 дни.

Националният селекционер Пламен Константинов изрази надеждите си, че травмата на Скримов няма да бъде тежка и той скоро ще се завърне на игрището.

„Важна победа за нас. За жалост, неприятната новина от днес са травмите. При Тошко Скримов положението изглежда по-сериозно, но да се надяваме, че няма някакво разкъсване на прасеца. Дано се размине. При Андрей Жеков мисля, че положението е по-оптимистично. За Алексиев какво да кажа? Той влезе и си свърши работата отлично. Знаете, че той е много силен в атака и блок и днес го показа”, коментира Константинов.