Системата за видео наблюдение „Ястребово око“ вече е в България и ще бъде тествана по време на първата контрола между мъжкия ни национален отбор по волейбол и Тунис. Проверката е днес от 19:00 часа в столичната зала „Христо Ботев“ и е закрита за фенове.

В събота от 19:00 часа двата тима ще изиграят още една проверка, която ще бъде отворена за зрители.

Специално, за да провери изправността на видео чека от Италия пристигнa специалистът Емануеле Челе, който осигуряваше повторенията в двубоите от Европейското първенство за мъже в „Арена Армеец“ през миналата година, съобщава volleyball.bg.

От следващия сезон „Ястребовото око“, което бе закупено от БФВолейбол, ще решава най-спорните ситуации от дерби мачовете в мъжката ни волейболна Суперлига. По този начин страната ни се доближава до добрите практики в Европа и ще бъде една от малкото държави със система за видео повторение във вътрешното първенство.

В официален мач „ястребовото око“ ще бъде използвано за първи път по време на двубоите от финалната четворка на световното Гран При в Пловдив, за които женският ни национален тим се класира директно като домакин.