Българският национален отбор по волейбол отново постигна победа над Куба във втория мач във Варна между тези тимове от Световната лига. За разлика от вчера, този път нашите момчета надделяха с 3:1. 

Те обаче отново показаха силна игра и само временното им отпускане в третата част позволи на карибските волейболисти да вземат една почетна част. В отделните части резултатът беше 25:19, 25:19, 19:25, 25:17 в полза на "лъвовете". 

Първият гейм започна равностойно и резултатът се движеше точка за точка до средата му. При 12:11 обаче нашите момчета дръпнаха и в крайна сметка постепенно доведоха резултата до 19:15 в своя полза. 

Това се случи след много силна игра на посрещане и уверени блокади на "лъвовете". Те увеличаваха преднината си, за да поведат с 23:18 и в крайна сметка взеха победата в първия гейм с 25:19. 

Втората част започна с разконцентрирани изяви на нашите момчета, които позволиха на съперника да дръпне с 4:1. Пламен Константинов обаче взе таймаут, след който възпитаниците му излязоха преобразени и не само изравниха, а поведоха с 8:6 на първото техническо прекъсване. 

Нашите не изпускаха инициативата, а дори леко увеличиха разликата, за да могат в крайна сметка да водят с 16:10 на втората техническа пауза. Нашите продължиха да играят уверено и въпреки малко отпускане в края, затвориха тази част отново при 25:19. 

Третата част се разви равностойно до средата, но при 10:10 настъпи леко отпускане в играта на нашите момчета. Те позволиха на кубинците да дръпнат в резултата и в крайна сметка да поведат с 16:13 при второто техническо прекъсване. 

Кубинците успяха да задържат тази преднина и дори да дръпнат с пет точки в края. Те показаха здрави нерви и затвориха частта при 25:19 в своя полза и намалиха резултата на 1:2 гейма. Но това беше всичко за тях в този мач. 

В последната част нашите момчета бяха безкомпромисни и не позволиха в нито един момент на съперника да си помисли, че може да се върне в мача и в крайна сметка след 25:17 завоюваха успеха с 3:1. 

Така отборът на Пламен Константинов записа седма победа от 10 мача в тази група и общо четвърта от четири мача над Куба. Нашият отбор по право се класира за финалите във Варна на 11 и 12 юли, а следващия уикенд имат мачове с Аржентина отново у дома.