Найден Найденов ще тренира състезателите, които не попаднаха в групата за гостуванията на Франция от Световната лига. Помощникът на Камило Плачи ще работи заедно с кондиционния треньор Алесио Карара и асистентите Драган Нешич и Мирослав Живков. Найденов сподели очакванията си пред БФВ за предстоящите мачове и за работата, която го очаква.

Националите ни пътуват днес за Франция, където в петък и неделя за първите ни двубои от група А на комерсиалната надпревара. Помощник на Плачи на пейката ще бъде новият италианец Марко Кампери.

- Защо няма да пътувате с отбора за Франция?

- Със старши треньора Камило Плачи и мениджъра на отбора Владимир Николов преценихме, че е по-добре да остана с момчетата в София. Ще се постараем да ги подготвим по най-добрия начин, за да бъдат на разположение за следващите мачове. Някои имат здравословни проблеми, други са по-назад с подготовката.

- На какво ще наблегнете през следващите пет дни?

- Групата ще бъде от осем състезатели, защото Станислав Петков и Розалин Пенчев трябва да почиват до края на седмицата. С останалите ще работим за техника и за подобряване на физическото им състояние.

- Какви са очакванията ви за мачовете с Франция?

- Аз винаги съм оптимист и мисля, че можем да спечелим и двата мача. Отборът може да играе добър волейбол, показа го и миналата година. Наистина липсват трима важни играчи като Теодол Салпаров, Теодор Тодоров и Николай Николов, но останалите не са за подценяване и могат да ги заместят достойно.