Българските национални отбори по волейбол за мъже и жени до 22 години научиха съперниците си за предстоящите световни квалификации. 

Българският национален отбор за жени до 22 години ще играе срещу Полша, Италия, Турция, Хърватия и Сърбия в европейска квалификация за Световното първенство през 2017 година. Само първите два тима ще намерят място на шампионата и ще се присъединят към отбора на Словения, който се класира директно като домакин на Мондиала.

Квалификацията ще се проведе в сръбския град Врънячка баня от 27-и до 31-и юли това лято. Родните волейболистки ще бъдат водени от легендарния разпределител на мъжкия ни национален отбор Николай Иванов. 

Българският национален отбор за мъже до 22 години ще играе срещу Полша, Италия, Турция, Словения и Хърватия в европейска квалификация за Световното първенство през 2017 година, което ще се проведе в Египет. Домакин на квалификацията ще бъде столицата на Хърватия Загреб от 27-и до 31-и юли това лято.Само първите два тима ще намерят място на шампионата и ще се присъединят към отбора на Русия, който се класира директно като №1 в световната ранглиста при тази възраст. 

Родните национали ще бъдат водени от треньора на шампиона „Добруджа 07“ (Добрич) Мирослав Живков. 

За първи път се организира подобна квалификация, която да определи кои ще бъдат участниците на Мондиала. Целта на FIVB (Международната федерация по волейбол) е младите волейболисти да имат повече възможности за изява на международната сцена.