Селекционерът на националния отбор по волейбол за мъже Пламен Константинов разкри какви са целите пред тима на предстоящото му участие в Световната лига. Нашите момчета стартират във втората група на надпреварата, но според специалиста, ще искат да се завърнат отново в елитната дивизия. 

Първият съперник на нашите момчета ще бъде Канада, който показа на Световното първенство миналата година, че не е никак случаен опонент. Мачовете са на 30 и 31 май в Ботевград. 

"Предстои ни първият уикенд от Световната лига с мачове и затова искам да видя как се чувстват момчетата и в какво физическо състояние са. Ще наблюдавам най-вече тези, които играят за първи път в представителния тим."

"Те досега не са играли в такава обстановка и в толкова важни мачове. Ясно е, че не се намираме в оптимална игрова форма, но това е нормално на този етап от надпреварата. Надявам се всички да са готови за финалите."

"Именно с тях са свързани нашите цели. Голямата цел е да спечелим битките във Варна и да се класираме отново в елитната група на Световната лига", сподели Пламен Константинов на пресконференцията. 

Той сподели и какво се случва с разпределителя Андрей Жеков. "Андрей ще се присъедини към отбора следващата седмица. Така останалите ще могат да се приспособят към играта му."