Българите попаднаха в наглед по-лесната група от финалните серии на Световната лига по волейбол. Нашите са в компанията на домакините от Полша, Италия и Аржентина. Нещата може би се усложняват от факта, че започваме срещу тим, с който по традиция имаме проблемни мачове, какъвто е Полша, а отгоре на всичко поляците са и домакини на финалния турнир. Букмейкърът, създаден за българи, Efbet поставя за фаворит в нашата група Е именно Полша с коефициент 2.30. Българите и Италия имат еднаква ставка – по 3.50, предвид това, че и ние, и италианците показваме непостоянни игри напоследък. От друга страна, практиката показва, че в повечето случаи имаме успех срещу италианския тим. Efbet обявява Аржентина за аутсайдер с коефициент 7.00, въпреки перфектните игри на южноамериканците в тяхната предварителна група, където също не бяха слагани в сметките.

Предвид факта, че първите два тима се класират за полуфиналите, при определени обстоятелства на нашите национали биха били достатъчни и 5 точки, за да продължат напред. Това означава две победи и една загуба, от които едната може да бъде с 3:2. Експертите на EFbet определят като най-вероятно да спечелим 4 или 5 точки, като коефициентът за това 1.83. Шест и повече точки са със ставка 7.00. Шансовете на България да спечели Световната лига са оценени с 15.00.

Efbet вече пусна коефициенти за Суперкупата на България и за първия кръг на „А“ група. Към момента коефициентите показват равни шансове и за Литекс, и за ЦСКА да спечелят престижния трофей – по 2.50. Мачът от първия кръг на българското първенство, който предлага най-сериозна интрига, е срещата между новака Лудогорец Разград и Локомотив Пловдив. Победа за домакините се оценява с 2.30, а успех за пловдивчани – 2.70.