Мъжкият национален отбор по волейбол на Канада ще пристигне в България без един от основните си състезатели. Мачовете от втора група на Световната лига срещу България, които са на 30 и 31 май в "Арена Ботевград", ще пропусне централният блокировач Адам Симак, който през този сезон бе съотборник на Владимир Николов във френския АСЮЛ (Лион).

От състава на "кленовите листа", който в началото на седмицата победи САЩ с 3:2 и спечели квалификацията за Световната купа от зона Северна и Централна Америка (NORCECA Champions Cup), липсва и диагоналът Николас Хоук. За сметка на това към отбора се присъединява диагоналът Гавин Шмит, който пропусна финалния мач срещу американците. Канада ще пристигне на летище София в четвъртък (28-и май) в 11.45 часа с полет от Мюнхен.

Състав на Канада: Кейси Скоутън, Греам Виграс, Гавин Шмит, Горд Перин, Тон ван Ланквелт, Фредерик Уинтърс, Джейсън Дероко, Лукас ван Беркел, Руди Верьоф, Ти-Джей Сандърс, Блейър Бан, Джош Хоутсън, Стивън Маршал, Джъстин Дъф.

Билетите за мачовете срещу Канада във втора група на Световната лига вече могат да се закупят и от касите на „Арена Ботевград“. Продажбата им стартира днес в 12:00 часа, след като през изминалата седмица пропуските бяха пуснати в мрежата на eventim.bg и на касите на Eventim в цялата страна. В зависимост от това в кой сектор са местата, цените на билетите са 5, 10 и 15 лева. Срещите на нашия тим срещу „кленовите листа“ са на 30 и 31 май (събота и неделя) в „Арена Ботевград“. Първият мач е в събота от 17:30 ч., а вторият в неделя от 20:45 ч.