“Много сме щастливи от победата. Това беше важна стъпка за нас, която задължително трябваше да направим. Поздравления за белгийския отбор. Не беше лесно, но се радвам, че успяхме да победим. Сега се фокусираме върху почивката, за да сме готови за финала, който трябва да изиграем много добре”, сподели капитанът на националния ни тим по волейбол Владимир Николов след победата с 3:1 над Белгия в Световната лига – втора дивизия.

“Ще повторя същото като капитана - дойдохме да спечелим, но не успяхме. Поздравления за българския отбор. Беше трудно след първия сет. Опитахме се да поддържаме нивото, но домакините заиграха много по-добре, сервизите на Николов, който реализира няколко аса, ни разстрои. Ще е трудно да мотивирам отбора за утрешния мач. Има значение дали си трети или четвърти, заради точките които бихме спечелили. В този мач България беше по-добрият отбор”, пък заяви треньорът на белгийците Доминик Байенс, а капитанът Сам Деру каза:

“Разочаровани сме, започнахме добре първия сет, но после домакините се преобразиха. Започнаха да сервират много добре и стана трудно за нас. За нашия отбор историята завърши днес. Нямаме шансове за Бразилия, но ще се постараем да спечелим мача за третото място.” /БТА