Българският национален отбор по волейбол записа първа победа в Световната лига през този сезон! Нашите момчета направиха страхотен обрат срещу Канада от 0:2 до 3:2 (21:25, 23:25, 25:23, 25:14, 15:9) във втория си мач от втора дивизия на най-комерсиалния турнир, който се игра пред около 2000 зрители в „Арена Ботевград“.

„Лошо начало, хубав край. Победа с 3:2, която е много важна за нас и за самочувствието на отбора. Смятам, че момчетата се справиха добре“, коментира, пред сайта на БФВолейбол volleyball.bg, центърът на нашия тим Теодор Тодоров, който реализирa 8 точки за успеха.

„Сервирахме хубаво. Не знам на какво се дължеше лошия сервис в първия мач срещу Канада. Може би притеснение, първи мач, вкъщи, всеки се старае да се напъва повече, но понякога не се получава (б.а. в първия мач срещу Канада, който се игра в събота и бе загубен с 1:3, България направи 17 грешки от сервис и само 4 аса.)“, продължи той.

„Виктор Йосифов се включи прекрасно. В много важни моменти хвана много важни блокове. Справи се прекрасно в атака и определено една от причините за обрата бе това“, заяви още националът.

„Има още какво да се желая, но искрено се надявам да подобряваме с всеки изминал мач играта си. Определено има доста неща, които куцат. Надявам се да изглеждаме доста по-добре в следващите мачове“, завърши Тодоров.