Волейболната легенда Димо Тонев, който години наред работи с националния отбор за жени, коментира причината да не вървят нещата в женския национален отбор. 

"Най-важното в един спорт е резултатът, а за да го има, трябва да имаш състезатели, организация, и добър треньор. Ако ги нямаш трите заедно, няма как. Имаме страхотно поколение волейболистки, организацията през последните години е на ниво. И в последните две години нямаме резултати, защото нямаме треньори, не искам да кажа, че са слаби, просто са неподходящи," заяви Тонев в ефира на Дарик Кафе.

"Никой не ми е казвал защо смениха Абонданца. Истината е, че в тези почти две-три години, с екипа, който бяхме направили с Абонданца, се проведе един наистина на световно ниво тренировъчен процес на ниво. Още не знам защо го изгониха. Нито една състезателка не бе гонена, могат да играят само 12. На всички бе даден шанс да покажат на какво са способни."

"Не може в първия мач, в петия гейм да не можеш да ходиш. За мен това значи, че отборът е неподготвен. Трябва някой да потърси сметка на Нешич," каза още Тонев за представянето на момичетата на Европейските игри в Баку.

За мъжете той добави: "Момчетата направиха доста сериозна подготовка. В Баку отиде боеспособен отбор, а се даде шанс и на млади момчета да влязат и да изиграят мачове на високо ниво."