Старши треньорът на волейболния шампион при жените Марица (Пловдив) Иван Петков сподели, че се надява неговият тим да стартира с победа дебютното си участието в Шампионската лига. 

Утре пловдивчанки гостуват на косовския Дрита, като двубоят е с начален час 20:00 в спортната зала „Башким Селища-Петрити”. Ето какво сподели наставникът на българския тим пред местните медии, ден преди двубоя.

“Наистина имаме оскъдна информация за вашия отбор, но знаем, че Дрита е един много амбициозен клуб. Знам, че доста български момичета и момчета идват да играят волейбол в Косово и затова комплименти за тези ваши усилия. Знаем, че в момента се развива вашият волейбол като цяло и имате сериозни амбиции. Нашите очаквания за утре са да се получи добър мач и най-вече един добър резултат, който да ни помогне преди втория мач. Аз мисля, че един треньор и един отбор винаги трябва да излизат за победа и утрешният мач за нас не прави изключение. Надявам се и зрителите, които ще дойдат на мача, да бъдат удовлетворени от волейбола, който ще видят”, заяви наставникът на Марица Иван Петков.

Своето мнение за срещата сподели и капитанката на българския шампион Ради Тенева. 

“За нас това също е първи мач в Шампионската лига и се радваме, че ще участваме в това състезание. Започнахме подготовка още през август, така че се надявам, че вече сме в добра форма. Надяваме се да стане хубав мач и, разбира се, желаем победата.” /БГНЕС